SteinMusic Blogs 

Lax Vox een vloek of een zegen?

wondermiddel het lax vox systeem. Maar is het ook een wondermiddel of is het juist uitstel van executie? 
Je ziet ze tegenwoordig overal :bij grote artiesten, koren, talentenjachten, zelfs bij de logopedist, de flesjes water met een bubbel buisje wat Lax vox heet. Maar wat doet het nu eigenlijk en gebruikt het grootste deel van de mensen het wel op de juiste manier?

Waarom kende Glennis Grace een valse start bij het Eurovisie Songfestival?

We hebben allemaal gezien hoe Glennis Grace een valse start kende bij het door Nederland georganiseerde Eurovisie Songfestival.
Wat ging er mis en hoe kwam dat?
Het Eurovisie songfestival was echt wel de grootste happening van het jaar en wat was het allemaal goed geregeld. Een strak lichtplan goed Engels sprekende presentatoren en top geluid. 
Maar voor de zangers en zangeressen was het flink aanpoten. Hoe kan dat? 

Kan iedereen leren zingen?

Veel mensen denken dat je geboren wordt met het talent om te zingen. Is dat ook zo of kun je het ook leren?
 Nou laat ik meteen antwoord geven op die brandende vraag en je geruststellen. Ja bijna iedereen kan leren zingen. Je leest het goed, bijna iedereen. Er is een hele kleine minderheid op de wereld die toondoof is. Dat wil zeggen dat je niet het onderscheid kunt maken tussen bijvoorbeeld een C en een G. Deze groep is vertegenwoordigd door 4% van de mensen. Omdat zij geen onderscheid kunnen maken in tonen zullen zij heel moeilijk kunnen leren zingen. Maar de kans dat jij bij die 4% hoort is heel klein.